Elever må bruge Google til eksamen

Fra 2014 kan elever på det almene gymnasium, handelsskolen og htx for eksempel gå til skriftlig eksamen i engelsk på a-niveau med hjælp fra Google.

Hvordan oversætter man ‘der er ingen ko på isen' til engelsk? Hvad er temaerne i Hemingways centrale værker? Og hvornår døde Tycho Brahe?

Den slags spørgsmål kan elever på gymnasiale uddannelser snart få hjælp fra internettet til at svare på. Som de eneste i verden har de allerede mulighed for at gå til skriftlig eksamen med internetadgang i seks fag, og nu udvides det til 11.

Det skriver metroXpress.

Afspejler virkeligheden

Fra 2014 kan elever på det almene gymnasium, handelsskolen og htx for eksempel gå til skriftlig eksamen i engelsk på a-niveau med hjælp fra Google. Det offentliggør Undervisningsministeriet torsdag.

- Når folk går på arbejde, søger de informationer på internettet. Derfor er det vigtigt, at eleverne bliver testet i arbejdsmetoder, der afspejler virkeligheden, for internettet og Google er jo kommet for at blive, forklarer undervisningsminister Christine Antorini (S) til metroXpress.

Bør udvides yderligere

Og nyheden bliver taget rigtig godt imod af gymnasieeleverne.

- I uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet bruger vi internettet usandsynlig meget, og derfor skal der selvfølgelig også være mulighed for det til eksamen. Det burde udvides til alle fag, siger Martin Vitved Schäfer, formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, til metroXpress.

Det er første gang, der gives tilladelse til internetadgang i et fremmedsprog, og derfor skal eksamensopgaven i engelsk også ændres, så den traditionelle oversættelsesøvelse fra dansk til engelsk falder ud.

Ingen mening

Den giver ikke mening, når eleverne kan bruge oversættelsesprogrammet Google Translate på internettet.

Men elevernes grammatiske evner kan godt testes alligevel. Det vurderer formanden for Engelsklærerforeningen, Bodil Hohwü Nielsen, som har andre betænkeligheder.

- Selv om vi tror, de unge kan alt med computere i dag, er nogle af dem overraskende dårlige til at bruge internettet kritisk og kommer ikke klikket bag om. De mangler digital dannelse. Hvis vi ikke får klædt dem godt nok på, risikerer de at få en karakter, som ikke svarer til det niveau, de er på, siger Bodil Hohwü Nielsen til metroXpress.

  • Print
  • Del artiklen: