Vi skal kode!

Det der med at kode er ret vigtigt – og alt for mange af os ved alt for lidt om at kode. Det prøver code.org at sætte fokus på med Hour of Code, der løber af stablen i denne uge (5. -12. december 2016).

Jeg har været med i går(5. december) med to klasser, og det har været overraskende godt. Vi har brugt et matematikmodul (90 minutter) på at kode, og for at gøre det ekstra hyggeligt har vi – som ægte computernørder – spist chips og drukket cola til 🙂

Men hvad gjorde vi?

Der er masser af øvelser på Hour of Codes hjemmeside, men jeg havde lidt svært ved at finde de rette øvelser blandt rigtig, rigtig mange. Så jeg fik inspiration hos Rasmus, og strikkede så et program sammen af links til Hour of code-aktiviteter, en enkelt ekstern (Python) og så en opgave med at kode en trekantsløser i GeoGebra fordi det er det vi lige har gennemgået. Du kan se mit program nederst.

Bagefter fandt jeg ud af, at Khan Academy også har mange Hour of Code-aktiviteter, som ser rigtig spændende ud. Dem må jeg huske næste år.

Og så bad jeg eleverne om at poste deres resultater i samarbejdsområdet i klassens OneNote (alternativt kan man fx bruge et Google Doc). På den måde kunne jeg følge lidt med i, hvad de nåede og hvad de valgte i opgave 2.

Hvordan gik det?

Overraskende godt. Det hjalp selvfølgelig, at jeg i bedste computernørd-stil havde indkøbt chips og cola, men eleverne arbejdede fint med opgaverne i hele modulet. Mange blev frustrerede og synes, det var svært, men de fik alle indsigt i programmeringen og mange synes, det var sjovt.

Mit program

Opgave 1: Write your first computer program

Opgave 2: Vælg (mindst) en af disse

• Flappy bird – ligner opgave 1
    (der er tilsyneladende en fejl i bane 8 – hvis du oplever fejlen, så spring videre til bane 9)
  • Art – lav kunst med kode
  • AppLab – lav en app
  • Algebra – kodning med matematik
  • Python – kode med kodesproget Python

Opgave 3:

Lav en trekantsberegner i GeoGebra, der kan beregne de resterende sider og vinkler, hvis man indtaster en side og en vinkel eller to sider.

• Analyser, hvor mange start-situationer, der kan være (2 kendte størrelser)
  • Lav beregninger for hver situation i regnearket
  • Brug tegneblokken til at lave en mere brugervenlig funktion
    • Indtastningsfelter til at skrive det, der er kendt