Kategorier
Quizværktøjer

Træning med billeder

Som en del af elevernes videnskonstruktion, sætter jeg dem af og til, til at løse forskellige små træningsopgaver med begrebskort, navngivning og lignende. Kolleger fra Nyborg Gymnasium har gjort mig opmærksom på en side, som har mange små værktøjer til den slags:

learningapps.org.

Værktøjerne er meget enkle, og der er mange opgavetyper og quizformater på sitet f.eks. puslespil, krydsogtværs, hangman, osv.

Det som er nyt for mig er, at indholdet kan være en blanding af tekst, billeder, lyd og video (YouTube). Jeg er særligt glad for billederne.

Blandt formaterne er for eksempel: Sæt de rigtige navne på delene i billedet. Eksempel.

LA1

LA2

I mine fag kan det være en celle eller et atom, hvor eleverne skal kende navne på bastanddele. Eksempel2.

Jeg har set noget lignende hos quia.com, men i modsætning hertil, er Learningapps gratis (quia koster p.t. ca. 300,- om året). En ulempe er, at elevernes resultater ikke kan følges lige så nemt i Learningapps, men læreren kan oprette logins og passwords til eleverne. Den mulighed har jeg dog ikke udforsket.

Der er også opgavetyper med at sætte indhold (billeder/tekst/lyd/video) i rigtig rækkefølge. F.eks. trin i fremstillingen af bioethanol.

Og eleverne kan selvfølgelig selv lave quizzer og opgaver. Det kræver et login, som klassen evt. kan have i fællesskab.

Bruger skolen Office365(Sharepoint) eller Google Apps, kan man på under et minut indlejre en opgave på et websted, som vist her for Office365. For mange opgaver på et websted, gør dog siden tung, og man kan oprette undersider eller bare lægge et link til eleverne f.eks. i OneNote.

 

The following two tabs change content below.

Rasmus Kragh Wendelbo

LektorSvendborg Gymnasium

Nyeste indlæg af Rasmus Kragh Wendelbo (se alle)

4 kommentarer til “Træning med billeder”

Det ville være oplagt med et plugin. Der må være en dybere forklaring på, at vi ser meget få plugins fra andre tjenester til o365.
Havde ikke set dit indlæg 🙂 Tak for det.

Har lige brugt det til selv at lære noget – nemlig elevnavne.
Men nu er jeg inspireret til at afprøve det på eleverne.
Det kunne egne sig godt til gamificeret undervisning, jeg kunne finde på at give ClassCraft points til eleverne når de gennemfører en udfordring fra learningApps

Kommentarer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.