Fremmedsprog Software

Textivate

Textivate er en gratis og meget simpel tjeneste, hvor du kan kopiere en tekst ind i et felt og på magisk vis få den ud som forskellige opgaver, hvor ord eller bogstaver er fjernet eller hvor rækkefølgen er ændret. På billedet ser du en strofe, der er blevet “textivated”:

Textivate

Man kan ikke gemme og linke til opgaven – programmet er vist ikke helt færdigt – så læreren må vise det på projektor eller eleverne må lave det på deres egne maskiner. Altså opgaven skal løses på samme maskine, som den bliver lavet på.

Ikke et revolutionerende værktøj, men måske alligevel nyttigt som afveksling? Har du nogen ideer til, hvordan man kunne bruge det i dit fag?

(Jeg faldt over det hos Nik’s QuickShout  – fordi hun pippede om det på Twitter…)

Jeg underviser i dansk og historie - pt. nørder jeg mest med klassenotesbogen.

Nyeste indlæg af Lars Henriksen (se alle)

Af Lars Henriksen

Jeg underviser i dansk og historie - pt. nørder jeg mest med klassenotesbogen.