Strøm dansk

Skærmbillede fra Bonanza - starten af "Erasmus Montanus"
Skærmbillede fra Bonanza – starten af “Erasmus Montanus”

Har du besøgt Bonanza eller DR Gymnasium for nylig? Og hvad har du gode erfaringer med i din danskundervisning?

Inspireret af Tine Lund Klejs , som sendte en mail rundt i faggruppen, starter jeg hermed på en liste med anbefalinger til danskundervisningen fra DR’s skattekiste, som andre også kan få glæde af og bidrage til :

Holberg

Erasmus Montanus m. Erik Wedersøe

Jeppe  på Bjerget m. Ole Ernst – (jeg plejer dog at bruge Kasper Rostrups film med Buster Larsen som Jeppe)

Ibsen

Et dukkehjem m. Ghita Nørby

Bornedal

Charlot og Charlotte

Litteraturhistorie

Medieklip med 27 danske forfattere

Digtere, divaer og dogmebrødre

Bazar udsendelse fra 1984 med Michael Strunge, Pia Tafdrup, Lola Baidel og Kristen Bjørnkjær (desværre mangler lidt af starten og slutningen)

Didaktik

Når videoerne er på nettet, kan eleverne jo evt sættes til at se dem hjemmefra eller måske udvælge bestemte dele, som skal analyseres.

Eller hvordan gør du? Kender du til flere gode videoer til dansk, som er frit tilgængelige på nettet, så skriv dem endelig som kommentar herunder.

Jeg underviser i dansk og historie - pt. nørder jeg mest med klassenotesbogen.

Nyeste indlæg af Lars Henriksen (se alle)