Quia tests – nu også med figurer

stamtavleJeg laver af og til Quia tests med mine elever. Typisk ved afslutningen af et forløb. Eleverne bliver varslet om at de får en test, og mange forbereder sig på testen ved at læse lærebogsstoffet op i sammenhæng. Det er min klare fornemmelse, at alene forberedelsen til testen bidrager til at eleverne har lettere ved at huske stoffet.

Resultatet af testen giver eleverne et overblik over hvad de kan og hvad de bør kigge på igen. Jeg kan som lærer se hvor godt den enkelte elev har klaret sig, og jeg kan desuden se om der er nogen spørgsmål, som særligt mange elever har problemer med at svare på. Disse spørgsmål kan vi så bruge lidt tid på at tale om på klassen.

Ud over tekstspørgsmål er jeg nu også begyndt at lægge figurer ud til eleverne, som de skal forholde sig til. I en genetik test, som jeg har lavet for nyligt, har jeg lagt figurer med stamtavler ind, og eleverne skal så analysere sig frem til, hvilken form for nedarvning der er tale om.

Birgit Kristine Hougaard

Nyeste indlæg af Birgit Kristine Hougaard (se alle)