Categories
didaktik IPad Quizværktøjer Smartphones Tablets Test Web 2.0

Nearpod – nærmest genialt

Dette er mit første blogindlæg på It i gymnasiet, så bær over med mig hvis jeg ikke følger formen 😉

Dette indlæg kommer til at handle om det fantastiske site nearpod.com, som jeg er flittig bruger af i min religions- og danskundervisning. Det kan bruges i alle fag, og på mange forskellige måder. Jeg kommer ikke til at lave en fuldstændig introduktion til de forskellige funktioner, men jeg vil forsøge at give jer en smagsprøve på hvad det kan og er. Se videolinket nederst, der forklarer jeg nærmere.

Det er nok nemmest at se hvordan, på min erhm, geniale video som jeg linker til nederst. tweet

Det man skal have for at kunne bruge nearpod er en computer eller ipad/tablet pr lærer, og en computer, smartphone/tablet pr elev/gruppe. Man kan altså godt bruge det hvis de “kun” har en smartphone eller en pc, og de behøver IKKE downloade. Klart et plus!

Man kører showet fra hjemmesiden eller appen (jeg gør fra hjemmesiden) så du behøver altså ikke et smartboard eller lignende. Kun wifi.

Hvad er det?

Kort fortalt er nearpod et site/program hvor du kan lave interaktive slideshows. Hvert slideshow du laver kører du som en livesession hvor elever logger ind og således “hopper på” det show som du har lavet. Det er således “tvungen” elevaktivering.  Desuden minder ux’en lidt om et spil, og der kan snildt gå konkurrencefølelse i at svare etc.

Hvordan fungerer det?

Det er gratis, men man skal lave en account som lærer. Det gøres nemt. Derefter skal man ind og create et show. Det er nok nemmest at se hvordan, på min erhm, geniale video som jeg linker til nederst. Et slideshow kan bestå af vidt forskellige aktiviteter, og er altså IKKE kun billeder; det kan bestå af både webbrowsing, quiz, tegning, afstemning og simple arbejdsspørgsmål. Det fede er, at du som lærer kan se hvilken elev der svarer hvad, du kan dele svarene til de andre elever, og du styrer hvornår I går videre. Igen, se videoen. Når man har lavet et slideshow og er klar til at bruge det i en undervisningssituation, så skal man lave det der hedder en live session; man skal altså have sit slideshow ud til eleverne. Det gøres ved tryk på en knap, og så får du en pin som alle elever skal bruge til at hoppe på netop dit liveshow. Du kan således også sidde på læreværelset og styre det – hvis du skulle have lyst til det 😉 De kan logge på fra hjemmesiden nearpod.com eller fra app’en. De skal IKKE signe op.

Ulempen er, at det kan være en smule besværligt at komme i gang med/ forstå lige med det første. Men prøv det prøv det et par gange, hvor du både leger elev og lærer, og prøv det så af i klassen.

her er min video – beklager min kække og lidt forvirrede tilstand 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=BRHtMiEfR94

Skriv hvis I har spørgsmål – så svarer jeg!

Kh Rikke

The following two tabs change content below.

Rikke Tranberg Madsen

UnderviserGreve Gymnasium

Nyeste indlæg af Rikke Tranberg Madsen (se alle)

4 replies on “Nearpod – nærmest genialt”

Velkommen Rikke – tak for spændende tip om en tjeneste jeg aldrig har hørt om før. Dit indlæg giver mig lyst til at prøve det af.

Du skriver at du måske ikke følger “formen”, men det skal du ikke være bekymret for – den er under stadig udvikling.

Denne platform skal bare være til gavn for undervisning på gymnasiet og gymnasielærere.

Man kan præsentere en ny tjeneste og fortælle hvordan man bruger den. Man kan også skrive om sin brug af velkendte tjenester – måske har andre gavn af det.

Man kan også bare dele et forløb, hvor man bruger kridt og bøger (men mon ikke der sniger sig lidt it ind i alting efterhånden)

Man kan skrive om et godt at-forløb i en debattråd .. eller måske oprette en gruppe og lave et nye ting sammen med kolleger – eller noget helt andet, som jeg ikke har tænkt på. 🙂

Lige et spørgsmål: Er der ikke noget, der bliver gemt i nearpod’en? Elevernes svar? Så de selv kan se dem igen? Så læreren kan se dem senere?

Hej Henriette. Jo, det bliver, så vidt jeg ved, gemt. Og man kan så inde på sin startside trykke på reports, og så dele dem. Så man altså kan sende svarene ud bagefter. Men jeg har aldrig prøvet det, så kan desværre ikke udtale mig nærmere

Hej Rikke
Når jeg prøver at uploade en ppt til Nearpod, får jeg alle ppt-slides på ét Nearpod-slide. Det samme hvis jeg først har gemt ppt’en som pdf. Ved du om man er nødt til at uploade hvert slide for sig?

Kommentarer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.