Midterms 2014 på Google sites

Vigtige valg

Capitol Hill, Washington DC - foto af Nicolas Raymond
Capitol Hill, Washington DC – foto af Nicolas Raymond

Om to uger går USA til stemmeurnerne i et valg som har potentialet til at ændre magtbalancen i USA’s lovgivende forsamling. Republikanerne har allerede flertal i Huset, men Senatet er på Demokratiske hænder – i det mindste lidt endnu. I skrivende stund står Republikanerne til at få 51 af de 100 sæder i Senatet, og dermed vil man altså få flertal i begge kamre.

Klassen følger 9 races

I 1a – engelsk b og samf c – følger vi ni races der alle er på vippen. Vi ser på kandidaterne, deres mærkesager, deres retorik og hvordan resultatet falder ud. På det overordnede niveau interesserer vi os for den lovgivende forsamlings sammensætning og beføjelser, og vi diskuterer det amerikanske valgsystem sammenlignet med det danske. Projektets læringsmål ser således ud:

• Knowledge of the US Congress
  • Knowledge of the US electoral system
  • Knowledge of the two dominant parties in the US
  • The ability to analyse the use of rhetoric in campaigns
  • The ability to communicate about the campaigns in correct and fluent English

Vi kommunikerer via Google Sites

Til projektet har vi sat et google site op. Det kan ses her.

De google docs der arbejdes i, vises automatisk på sitet under hver gruppe. tweet

Hver grupper fører så en blog om deres race ved at arbejde i Google docs. De google docs der arbejdes i, vises automatisk på sitet under hver gruppe. Vi har lavet en mappe i Google drive til hver gruppe og delt den med eleverne. Når de går ind i mappen og arbejder med de forskellige dokumenter, opdateres sitet automatisk. Deres google docs kan de bygge op som de vil i forhold til indhold, opsætning, billeder etc. Gruppernes første indlæg kan ses fredag 24/10.

Vi glæder os til at se om sitet d. 7/11 vil vise noget om elevernes arbejde med læringsmålene, og vi forventer at kommunikationsaspektet og den elevnære opgave vil føre til øget motivation i arbejdet.

Billedkilde: freestock.ca  (CC by 3.0)

Morten Caspersen

VicerektorPaderup Gymnasium
Arbejder med sammenhængen mellem læringsmål, progression, elevansvar, Web 2.0 og skyen. Underviser selv i dansk eller engelsk

Nyeste indlæg af Morten Caspersen (se alle)

2 tanker om “Midterms 2014 på Google sites”

1. Tak for indlægget – det lyder spændende. Har eleverne bygget siden selv eller er det “kun” indholdet – og hvad med strukturen?
    (Jeg har tilladt mig at pimpe dit indlæg med et lille billede – det er dét de unge vil have)

2. Hej Lars, tak for pimpning. Det er det de unge vil have – og det de gamle har brug for. Jeg har selv bygget sitet op og lavet mappestrukturen i drive, for det er første gang vi bruger sites. Eleverne skal i virkeligheden kun arbejde i fire google docs, som så vises automatisk. Når de har prøvet det et par gange, kan det være vi skal have dem til selv at lave sites. Det kunne en gruppe fag godt gå sammen om at lægge lidt tid i.