Lav en online quiz med Socrative

I forbindelse med evaluering af undervisningsforløb har jeg tidligere anvendt Socrative. Denne tjeneste er fantastisk, idet den kan bruges til at lave quizzer live i klassen. Det foregår således, at læreren logger på Socrative, hvorefter eleverne logger sig på lærerens rum. Faktisk er det ganske simpelt. Læreren kan nu stille spørgsmål ud i klassen, som eleverne kan besvare ved hjælp af en computer, ipad eller smartphone.  Eksempelvis:

Lærer: “En stol for lidt har en åben slutning?”

Elevernes skærmbillede ser nu sådan ud, og de kan vælge det svar, som de mener er rigtigt.

Herefter kan næste spørgsmål stilles ud til klassen:

Læreren: “Hvilke genretræk har en novelle?”

Der kan også laves spørgsmål med flere svarmuligheder (A,B, C eller D).  Læreren kan hele tiden se, hvad eleverne har svaret, hvilket kan danne udgangspunkt for diskussion undervejs. Når quizzen er færdig, kan man få tilsendt elevernes svar til sin mail, således man kan studere svarene grundigt.

I starten synes jeg, at programmet var kompliceret. Nu har jeg prøvet det to gange, og jeg synes faktisk, at det er ganske glimrende. Det er helt klart smart, at man kan lave en quiz live i klassen. Eleverne bliver aktive på en god måde, og de har flere gange sagt, at det er et god og sjov måde at arbejde på (selvom jeg ikke mener, at al undervisning skal være sjov). Som lærer behøver man ikke lave anden forberedelse end at skrive nogle spørgsmål ned på en lap papir. Det eneste minus er, at man skal holde tungen lige i munden, når man skal lære programmet at kende. Her er man jo nødt til at arbejde på to enheder!

Stine Aaen Dürr

UnderviserHerning HF og VUC
Underviser i dansk på Herning HF og VUC. Arbejder meget med IT, eksempelvis Padlet, Screencast-O-Matic, Glogster, Quizdini, Google Docs mm.

Nyeste indlæg af Stine Aaen Dürr (se alle)