Rasmus Kragh Wendelbo

 • Tak fordi vi kan følge udviklingen.
  Apropos dagens nyheder (http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2015/02/09/0209230517.htm), at mange lærere står ret alene med deres erfaringer og projekter: Har I tænkt over hvordan I vil dele jeres erfaringer i organisationen?

 • Jeg havde tit svært ved at forstå hvad fag som dansk og historie gik ud på i min gymnasie-tid. Og kan godt forstå at nogen elever kan have problemer med at knække studie-koden når der fx står “analyser teksten” […]

  • Og her gik jeg og troede at jeg selv havde fået den geniale idé at gøre noget i den retning med de faglige mål i historie – inkubationstiden fra man har set noget, til man selv bruger det er nogle gange et halvt års tid 🙂 Tak for ideen, Rasmus.

   • Hvem kan tage æren for en original ide i denne tid? Men jeg leder stadig efter et mere dedikeret værktøj end Google Forms, så eleven kan følge som egen udvikling. Måske et almindeligt dokument er svaret p.t.

 • Synes kun jeg får adgang til en Funbox, har du været ude for det?

 • Rasmus Kragh Wendelbo kommenterede på indlægget, Gamification 5 år, 5 måneder siden · 

  Tak. Del gerne dine erfaringer. Hvordan administrerer du point’ene?

 • Rasmus Kragh Wendelbo kommenterede på indlægget, Gamification 5 år, 5 måneder siden · 

  God ide. Will do.

 • ThumbnailGamification -at bruge spil-mekanismer- siges at være på vej i undervisning, og bliver ofte skældt ud for kun at give ydre motivation i form af gulerod og pisk. Som tidligere “gamer” og dungeon master kan jeg […]

 • Jeg har aldrig været ude for at eleverne har smadret noget fælles, som ikke let kunne restaureres -men en gang skal jo være den første 🙂 Heldigvis er onenote ret flink til at lave backups. Så jeg ville nok forsøge mig med “eleven kopierer side” versionen, hvis du kan give dem tilstrækkelig med rettigheder.
  Daglige oploads til Lectio påtage…[Læs mere]

 • Forventer du at bruge online version, eller hjælpe eleverne med at hente og installere programmet?

  Flere af mine elever har ærgret sig over at de ikke kan tage personlige noter ovenpå mine sider -da filen er fælles ville deres noter jo blive delt med alle i klassen og skabe kaos. Er det det du prøver at komme ud over ved at flette sider, og h…[Læs mere]

 • Rasmus Kragh Wendelbo's profil blev opdateret 5 år, 8 måneder siden · 

 • Realiteten er at Svendborg Gymnasium er ved at implementere o365/sharepoint, og vi kan endnu ikke invitere eleverne indenfor. Derfor har mine elever kun haft adgang til online versionen af onenote (se visnings-link nederst i indlægget), hvilken er lidt mere skramlet. Alligevel har de evalueret brugen af fælles onenote overordentlig positivt.…[Læs mere]

 • ThumbnailVariation i undervisningen medfører brug af mange forskellige aktiviteter og tjenester. Onenote er et værktøj som kan samle og organisere information, det være sig filer, tekster, tegninger fra E-tavle, fotos og […]

  • Hej Rasmus – tak for dit indlæg og velkommen på bloggen.

   Onenote er rigtig smart, og det er også næsten de-facto standard hos vores pc-elever. Jeg ville nok bruge det mere, hvis det var tilgængeligt på alle platforme. Mange af vores elever kommer med æble-pc’er (i nogle klasser over halvdelen), og de har indtil for ganske nyligt ikke kunnet køre Onenote.

   Kan æbleversionen det samme som pc-versionen? Du skriver at nogle af dine elever ikke har Onenoteprogrammet – hvad går de så glip af?

   Jeg vil helst være på en platform med eleverne, hvor alle har lige vilkår. Kald mig bare digital socialist …

   Dine erfaringer med fordelene ved at køre fælles “tavle” med eleverne kan jeg sagtens genkende. Her deler jeg så bare Google mapper med mine hold, hvor man fx kan have en logbog til hvert forløb. Den eneste virkelige contender til Google Apps er så vidt jeg kan se Microsofts skybaserede Office365 – men det har jeg ikke leget så meget med endnu.

   P.S. : Hvis du er på google+ , kan du linke den til din profil på it i gymnasiet – så kommer der billede på dine indlæg i Googles søgesresultater.

   • Realiteten er at Svendborg Gymnasium er ved at implementere o365/sharepoint, og vi kan endnu ikke invitere eleverne indenfor. Derfor har mine elever kun haft adgang til online versionen af onenote (se visnings-link nederst i indlægget), hvilken er lidt mere skramlet. Alligevel har de evalueret brugen af fælles onenote overordentlig positivt.

    Selv bruger jeg jævnligt onenote-udgaverne til iOS og WindowsPhone, når jeg hænger i sofaen, og finder dem brugbare til almindelig tekst-redigering, indsætte billeder og links. Og det er ofte det eleverne har brug for i mine opgaver. Versionen til MacOS skulle være ligesådan, men jeg har ikke så stor erfaring med den.
    Så den helt store forskel er, for mig at se, at man kan tegne i Win-versionen, hvilket gør den lærer-skrive-på-E-tavle-egnet. Eleverne kan også have brug for at tegne af og til, og de gange har jeg brugt en Google Drawing.

    Jeg håber selvfølgelig at den fulde funktionalitet kommer med når Office 2014 til Mac OS udkommer, men MS har vist desværre fået øjnene op for at Onenote kan være en konkurrence-parameter, som kan trække kunder over i Windows-lejren.

  • Forventer du at bruge online version, eller hjælpe eleverne med at hente og installere programmet?

   Flere af mine elever har ærgret sig over at de ikke kan tage personlige noter ovenpå mine sider -da filen er fælles ville deres noter jo blive delt med alle i klassen og skabe kaos. Er det det du prøver at komme ud over ved at flette sider, og hvordan vil du gøre det helt konkret? -hvis jeg skal til at gemme og oploade sider går fordelen ved skyen vel tabt.

  • Jeg har aldrig været ude for at eleverne har smadret noget fælles, som ikke let kunne restaureres -men en gang skal jo være den første 🙂 Heldigvis er onenote ret flink til at lave backups. Så jeg ville nok forsøge mig med “eleven kopierer side” versionen, hvis du kan give dem tilstrækkelig med rettigheder.
   Daglige oploads til Lectio påtager jeg mig kun nødigt, og samler ofte de sidste brikker til lektionen umiddelbart før klokken ringer.
   Vil meget gerne høre om det, hvis du prøver af.

 • Rasmus Kragh Wendelbo ændrede deres profilbillede 5 år, 10 måneder siden · 

 • Rasmus Kragh Wendelbo blev registreret som medlem 5 år, 10 måneder siden ·