Share knowledge - Foto af Ewa Rozkosz, CC-licens. http://www.flickr.com/photos/erozkosz/
Share knowledge – Foto af Ewa Rozkosz, CC-licens. http://www.flickr.com/photos/erozkosz/

På min skole er 323 elever i 13 klasser gået i gang med SRP-processen.

Mange elever har omtrent samme emne og bestiller de samme bøger uden at vide det. Så hjemkalder biblioteket bøgerne fra en anden elev, som så beholder dem og får bøder eller afleverer og græder.

Kunne de ikke have glæde af at finde hinanden, så de kunne danne små studiegrupper og dele materiale og ideer? Hvilken it-platform kan hjælpe med det?

Jeg har installeret app’en Forum for pages på skolens facebookside. Men det virker ikke rigtig smart at bruge et kommercielt foretagende, som vi ikke har nogen som helst kontrol over til elevers skolearbejde. Nu har jeg gjort det alligevel i mangel af bedre.

Der burde være it-faciliteter til elevvidendeling i Lectio, fx et almindeligt forum. Mail eller beskedfunktionen i Lectio er ikke særlig velegnet.

Eleverne netværker jo vildt og tovligt – men kun med dem , de kender.

Hvordan giver vi dem mulighed for at finde sammen med nogen, de IKKE kender?

Hvordan netværker elever på din skole?

Jeg underviser i dansk og historie - pt. nørder jeg mest med klassenotesbogen.

Nyeste indlæg af Lars Henriksen (se alle)

Published by Lars Henriksen

Jeg underviser i dansk og historie - pt. nørder jeg mest med klassenotesbogen.

Join the Conversation

5 Comments

1. Det lyder umiddelbart som en utrolig god ide Lars. Det er i sandhed et problem i forbindelse med SRP. Hvis alle lærere præsenterer app’en i deres SRP-skrivende klasser, hvis det brandes på skolens facebookside og på hjemmesiden samt sendes rundt via mail, tror jeg at mange elever ville have interesse i at netværke – også med folk de ikke kender. Er det en besvarelse til det du problematiserer?

2. Hej Amalie – mange tak for dine kommentarer her på bloggen – og ja, det er et fint svar 🙂

Jeg er jo ikke så stor fan af facebook til videndeling, så jeg tænkte på om man ikke bare kunne dele en liste i Google Drev, hvor elever selv kunne skrive område + kontaktdata (enten facebook, mail, mobil) på, hvis de var interesseret i at arbejde sammen. Man behøver ikke have en Google konto.

Så kan jeg som elev se, hvem der ellers skriver om fx borgerrettigheder i USA og tage kontakt til de andre.

Jeg er ikke helt sikker på om det er lovligt – der er noget med personfølsomme data – så det vil jeg lige spørge til. Men når du nu synes det er en god idé, vil jeg prøve at gå videre med den.

3. Det lyder umiddelbart som en rigtig god ide. Kunne man måske lægge det i lectio, som et link i en fælles besked eller i et fællesdokument under en gruppe kaldet SRP eller lign? Jeg tror at nogle elever synes, at der er mange forskellige steder på internettet som de skal holde styr på. Derfor ville det måske være en fordel at lægge det sammen med et ressourcerum som eleverne allerede bruger?

4. Kunne man ikke ligge linket til dokumentet under aktuel information. Det lyder rigtig godt med netværk mellem eleverne.