Hvad er årets it-værktøj?

Eksamen er i gang og skoleåret går på hæld.

Midt i eksamensræset kan du måske lige nå at tænke lidt over, hvilket it-værktøj der har fungeret bedst i din undervisning i år.

Via Twitter har I nomineret 6  – begrundelserne kan I se nedenfor.

Præmien er … øh ..  at vi kan se, hvad der virker for andre og selv få lyst til at prøve noget af ?

En ting er at et værktøj er “godt”, men hvordan bruger du værktøjet?

Kom endelig frisk med gode ideer. For som vi siger:

Google Docs  Supernemt at bruge og giver mulighed for at inkludere elever på en god måde.
Google Docs Effektiv arbejdsplatform.
Google Drive/Google drev Fordi det styrker samarbejde, det er let at dele (og differentieret deling), samler alle fil-formater – det er et vidensudviklende værktøj, der indbyder til kollaboration, samproduktion, skabelse, selvstændigt arbejde osv.
Screencast-o-matic.com Let at bruge, gratis og netbaseret. Eleverne elsker at lave screencasts, og det faglige udbytte bliver større end ved almindelige mundtlige fremlæggelser.
Geddit Har fået et supert værktøj til at finde ud af hvor den enkelte elev var i forhold til mål.
Twitter Det er bl.a. vejen til
– variation
– inklusion
– kondensering af tid
– undervisningsdifferentiering
– effektivisering
– motivering
– vidensopsamling og vidensdeling
GAfE Den har gjort os device uafhængige, og fået mange til at se de mange fordele i altid at have sine ting med sig i skyen.
GAfE har været med til at stoppe religions-krigen imellem Apple og MS brugere, da platformen bygger bro 🙂
Google Apps Er til dato det mest innovative kolaborative redskab jeg har set til samarbejdet med elever. Et fantastisk værktøj der bruges af både elever og lærer.
Google apps Mere tilgængeligt end fx office, muligheden for samarbejde og feedback.
Google Apps Unikke muligheder for kollaboration og deling – tilgængeligt fra stort set enhver device – et stort antal tredjeparts programmer med Google Drive som omdrejningspunkt
Youtube og div.apps p.g.a Flipped classroom
Titanpad Det har betydet, at jeg i langt højere grad kunne aktivere en klasse med gruppearbejde, fordi det gør det langt nemmere at holde overblikket, sætte ind med spørgsmål og kommentarer, og i det hele taget holde fokus.

Her er for øvrigt en liste med  Top 100+ Learning Tools on Planet Earth!

Jeg underviser i dansk og historie - pt. nørder jeg mest med klassenotesbogen.

Nyeste indlæg af Lars Henriksen (se alle)