Husk dine passwords

Har du prøvet at glemme et password til én af de 7 millioner websider og tjenester, du bruger? Så skal man lave nye hele tiden og så begynder man at bruge den samme kode flere steder for at huske dem – og det er ikke særlig sikkert.

 

Der findes abonnementstjenester som 1password, der genererer sikre koder på 20 tilfældige tegn og husker dem for dig. Men man kan også bare bruge en gratis tjeneste som Freepasswordgenerator og så gemme koderne i sin browser.

Googles Chrome browser kan gemme dine lokalt på din pc og i skyen på din Google konto. Hvis du mister din computer, kan du altså bare downloade Chrome browseren på en ny pc og synkronisere bogmærker og adgangskoder. Og det er i skrivende stund gratis.

Det betyder selvfølgelig at enhver, der bruger din pc har adgang til alle dine koder. Så husk at logge af din pc, hvis du går fra den.

The following two tabs change content below.

Lars Henriksen

LektorHerning Gymnasium
Jeg underviser i dansk og historie - pt. nørder jeg mest med klassenotesbogen.

Nyeste indlæg af Lars Henriksen (se alle)

Leave a Reply

2 Comments on "Husk dine passwords"

Kommentarer

Sort by:   newest | oldest | most voted
Ove Christensen (@oveucsj)
Guest

Jeg synes Lastpassword er en genial paswordhusker. Den kan generere sikre koder, huske dem – eller du kan lave dine egne og de bliver gemt. Du kan lægge sikre noter ind, du kan lave lister, der autoudfylder forskellige type af lister på nettet som navn, email adresse osv. Du kan lave forskellige profiler. Den kan have dine creditcardoplysninger, som sikkert kan kaldes frem og autoudfyldes på hjemmesider. Og den er også gratis. Du kan tilgå den fra en hvilken som helst device med en browser. Jeg har brugt den gennem mange år og er meget tilfreds med den.

wpDiscuz