Categories
Smartphones Sociale Netværk

Hjælp til selvhjælp: Do Not Disturb!

For nyligt kunne man læse om Terese og Nanna, der sender hinanden 90-100 beskeder om dagen. Selvom det skulle være højt sat, er virkeligheden, at vi får en hel del beskeder på DnD01
mobilen i løbet af en dag, og det kan være med til at ødelægge vores koncentration, og undersøgelser peger på, at mange synes det er forstyrrende.

Instagram, Facebook, Snapchat, gammeldags SMS osv. osv. ryster i lommen, hver gang der sker noget nyt, og det er mange forstyrrelser i løbet af en dag, hvis vi hver gang skal have telefonen op og se, hvem der nu har fundet en sjov video af en kat, der spiller covernumre på guitar.

DnD03

Det kan være forstyrrende for omgivelserne, hvis ens telefon bipper på de forkerte tidspunkter, og det kan være svært at lade være med at kigge, når telefonen dinger, tweeter eller blipper, og det er for så vidt ganske naturligt.

Jeg husker ikke altid at slå “Forstyr ikke” til manuelt, men der er heldigvis en løsning, som med iOS7 er indbygget i telefonens system.

DnD04

Forstyr ikke” gør præcis, hvad navnet antyder: Den slår alle forstyrrelser fra. Man får stadig sine beskeder og notifikationer, men telefonen modtager dem uden at lave lyde, brumme eller lyse op. Så kan man checke sine beskeder og lign., når det passer én selv i stedet for, at de kommer ubelejligt, for alle notifikationer bliver vist på låseskærmen, som de plejer.

Man kan lave en planlagt ‘stilletid’ på telefonen, så man ikke glemmer at slå det til, når man møder på arbejde eller i skole.

DnD02

Hvis man er nervøs for, at ens bedste ven ikke kan få fat i én, hvis der sker noget uventet, kan man indstille “Forstyr ikke” til at tillade opkald fra visse personer eller ens favoritliste. Man kan også slå “Gentagede opkald” til, så telefonen vil give lyd, hvis det samme nummer prøver at ringe mere end én gang inden for tre minutter.

 

Hvis man tager notater på en Mac, kan man slå den DnD05sammefunktiontil på ns computer, mens man er i skole eller på arbejde. Klik på“Notifikationer” og rul opad.

Så vidt jeg kan se, er det også muligt at slå til, selvom man har en Android-telefon.

The following two tabs change content below.

Christian H Mohn

LektorPaderup Gymnasium

23 replies on “Hjælp til selvhjælp: Do Not Disturb!”

Fjern de hurtige genveje, og log af facebook hvergang du lukker fanen ned.

– Vores bord mener at når vi lektier derhjemme, kan man f.eks. slukke nettet, slukke telefonen, eller lægge mobilen om bag computerskærmen, og så må man ellers holde fokus.
– I løbet af skoledagen kan man i vores tilfælde på en windows computer installere et program der hedder Cold turkey. Det fungere lidt ligesom “forstyr ikke knappen” på en iphone.

For at styre sin indre abe, er det en god ide at lade din mobil være i tasken. Hvis du har Apple produkter kan du sætte den på en forstyr ikke funktion ( smartphone og computer ).

Spis hjernen i form!

Spis bananer de styrker din tissetrang – så skal du ikke hele tiden på toilettet, så styrer du din indre abe.
Spis blåbær de styrker hjernen
Spis tang det indeholder mineraler, vitaminer, fibre, aminosyrer og enzymer.
Din hjerne kommer i topform, og du er klar til undervisning, og det er nemmere at kontrollere din indre like-hunter!

Sæt ikke forstyr til, når du går i seng, og lad det først tænde, når du får fri fra skole.
Sluk mobil og andet forstyrrende, når du laver lektier.

Man kan belønne sig selv, hvis man holder sig fra internettet i et bestemt tidsrum :-))

Luk ned for alt, lav nogle lektier, og giv dig selv belønningen at tjekke facebook, eller hvad du ellers trænger til.
Yd – nyd – repeat

Man kan blokerer sider i et antal timer/min på google chrome, hvis man bruger det. Man kan lukke ned for alt mens man laver lektier.

Kommentarer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.