Apps til iPad og iPhone

Velkommen Fora Værktøjskasse Dimser Apps til iPad og iPhone

Tagget: , ,

Viser 1 svartråd
 • Forfatter
  Indlæg
  • #1305
   Gitte Sørensen
   Deltager

    
   Mange af os har nok en iPhone og måske en iPad. Men hvordan kan vi anvende den i undervisningen? Jeg vil her komme med et par eksempler på interessante apps. De er alle hurtige at lære at bruge.
    
   iAnnotate PDF: En app til iPad, som koster 65 kr. Heri kan man skrive, understrege, overstrege, tegne, indsætte kommentarbokse i en pdf-fil eller et dokument. Dette kan eksempelvis bruge til at rette opgaver eller i forbindelse med læsning af dokumenter, som man gerne vil tage noter i.
    
   Ideas sketch: En gratis app til både iPhone og iPad, hvori man nemt og hurtigt kan lave mindmaps. Disse kan derefter deles via e-mail. Mindmaps har mange anvendelsesmuligheder: Forforståelse om et emne samt opsamling på et emne eller en tekst.
    
   Qrafter Pro: En app til både iPhone og iPad, som koster 19 kr. Med denne kan man hurtigt scanne og lave QR-koder. En QR-kode kan indeholde et link eller et stykke tekst. Denne kan ikke bruge billeder, men det kan andre typer, og der findes mange. Mulighederne er mange her: Orienteringsløb med faglige spørgsmål eller aktiviteter, fx til classbuilding.
    
   Flashcardlet: En gratis app til både iPhone og iPad. Her kan du lave en form for individuelle quiz og byt “kort”. Det fungerer på den måde, at du har et fiktivt stykke papir – et kort. På den ene side skriver du et spørgsmål, en definition eller lignende, og på den anden side står så svaret, begrebet eller hvad det nu kan være. Kun fantasien sætter grænsen. Det kan anvendes til ordforrådsindlæring, begrebsrepetition og grammatikøvelser. Eleverne kan også producere til hinanden. Eleverne kan selv markere, hvilke ”kort” de kan, og hvilke de er usikre på, som så kommer igen i rækken til yderligere træning. Disse kort kan deles via e-mail eller Dropbox.  
    
   Paper by FiftyThree: Et tegneprogram kun til iPad, hvor man i den gratis version får 1 type pen, forskellige farver og viskelæder. For et mindre beløb kan man tilkøbe forskellige pensler, blyant og farvemuligheder. Man kan derefter maile billedet/tegningen til sig selv/andre. Man kan bruge dette til at tegne og skrive i. Og det kan fx anvendes i en screencast, eleverne kan lave deres egen tegneserie/tænketegning over en tekst el. person.    
    
   Explain Everything: Et program kun til iPad, som har to funktioner. For det første kan man heri lave en form for præsentation bestående af flere slides. Som man kender det fra et power point eksempelvis. Du kan her skrive, indsætte figurer, dokumenter, billeder eller videoer. Den anden funktion er, at man kan optage det, som sker på skærmen og evt. den lyd som er dertil. Man kan altså indtale en video bestående af en eller flere slides. Slides/videoer, som er lavet i dette program kan deles via e-mail, YouTube eller fx Dropbox. Dette minder meget om en screencast.  
    
   Audionote: En gratis app til både iPhone og iPad. Det er et program, som optager lyden i lokalet og samtidig kan man tage noter til det, man lytter til. Programmet indsætter så noten på det sted i optagelsen, hvor man har kommentarer til. Det kan eksempelvis anvendes i forbindelse med mundtlige elevoplæg, hvor man kan tage noter til sprog eller indhold, mens der tales. Dette kan deles via e-mail, men så skal man opgradere app’en, hvilket koster 32 kr.  
    
   PuppetPals HD: En gratis app til både iPhone og iPad, som kan placeres i den sjove ende af skalaen. I den gratis version kan man vælge mellem et mindre antal figurer og landskaber. Disse sættes sammen, og så kan man indtale en historie, vits eller andet, mens man bevæger figurerne rundt i landskabet. Man kan også tage sine egne fotos og indsætte. Hvis man betaler 19 kr., får man et større udvalg af figurer og landskaber. Disse kan deles via e-mail eller sms. Man kan anvende dette til at lave en form for tegnefilm med fokus på tekstforståelse og sprog.
    

  • #1310
   Lars Henriksen
   Keymaster

   Spændende – hvilke programmer har du prøvet af i undervisningen – og hvordan gik det ?

Viser 1 svartråd
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.