Flashcards i undervisningen

2 ildsjæle og en programmør er gået sammen i et nyt non-profit projekt kaldet WordJuggle, der ved hjælp af digitaliseringens muligheder søger at mindske brugen af computere i undervisningen.

Målet er at skabe ét samlet klasserum, i modsætning til de 30 små lukkede rum, som hver elev skaber for sig selv bag computerskærmens ‘beskyttende’ rammer.

Samtidig er målet, at lærere med ganske få klik kan iscenesætte forskellige elevaktiverende øvelser, hvor eleverne gennem dialog og med anvendelse af taktilsansen kan arbejde med stoffet på en legende måde.

“Eleverne skal sættes i situationer, hvor de kan og skal samarbejde med hinanden på forskellige måder, og hvor de rent fysisk har materialerne mellem hænderne, fordi det giver et helt andet fokus og engagement, end det computerne med deres mange distraherende fristelser kan tilbyde.” Andreas Molander (Lærer i Fredericia)

Resultatet er siden www.wordjuggle.com, hvor lærere og elever lynhurtigt kan danne og udskrive flashcards, der knytter sig til forskellige øvelser.

Ved 3 klik med museknappen kan læreren eller eleverne vælge en kategori og en øvelse og derefter udskrive et helt sæt flashcards, der kan anvendes med det samme i undervisningen. På den måde kan eleverne træne eksempelvis brugen af begreber i både skriftligt og mundtligt arbejde.

“Vi vil erobre klasserummet tilbage fra computerne og Facebook og vise eleverne, at læring bliver langt sjovere, når man er fokuseret og samarbejder med sine kammerater. ” tweet

Simon Lindgren (Lærer i Fredericia) tweet

Endvidere er der rige muligheder for at individualisere kortene og selv at lave kategorier på forskellige niveauer, sådan at man igen med få klik kan differentiere mellem eleverne ud fra deres kompetencer, hvilket normalt er noget, der tager uanede mængder af tid.

Grundfunktionaliteten i WordJuggle er gratis for alle, men hvis brugerne ønsker yderligere funktionalitet eller ønsker at støtte WordJuggles mission om at give alle elever i alle lande gratis adgang til aktiverende læringsmidler, kan de købe et medlemsskab for en halvtredser. WordJuggle er også påbegyndt crowdfunding for hurtigere at kunne promovere siden og udvide antallet af funktioner på www.wordjuggle.com.

Andreas Molander

LektorFredericia Gymnasium

Nyeste indlæg af Andreas Molander (se alle)

En tanke om “Flashcards i undervisningen”

1. Ideen til siden er ikke ny, men har været en fast del af min undervisning i en årrække. Både som variation, for at få terpet begreber, og for at få mere faglig dybde i diskussioner virker kortene upåklageligt. Så hvis du vil prøve nogle “nye” didaktiske tiltag, uden at det tager synderlig meget tid at forberede, så er wordjuggle et godt supplement til den daglige undervisning!

Mvh Simon Lindgren