Elektronisk dataopsamling i biologi

I biologigruppen har vi valgt at beskæftige os med brugen af programmet Capstone fra Pasco. Softwaren håndterer data opsamlet med forskellige sensorer. Programmet ligger tilgængeligt på skolens intranet under elevprogrammer. Det er en videreudviklet udgave af DataStudio.

Vi har helt konkret arbejdet med programmet i forbindelse med direkte måling af VO2max på ergometercykel. Der er mangfoldige muligheder for brugen af programmet idet udvalget af sensorer spænder meget vidt.Der findes fx CO2, lys, pH og spirometer censor.

Programmet er opbygget på en klassisk windows platform og er logisk at bruge. En række trykknapper i arbejdsområdet letter brugen væsenligt. Der er rige muligheder for at bearbejde de data man opsamler efterfølgende.

Da programmet ligger tilgængeligt for såvel elever som lærere kan det bruges til selvstændige elevforsøg såvel som demonstrationsforsøg. Der er derfor gode muligheder for at lave noget elevaktiverende undervisning. Det har tidligere været et af de store problemer at der ikke var nok computere og sensorer. Vi har endnu ikke afprøvet rpogrammet i samarbejde med elever men ser en masse muligheder fremover.2013-06-19 13 04 58

Klaus Borgaard Høybye

Nyeste indlæg af Klaus Borgaard Høybye (se alle)