Engelsk histpip

DocsTeach – quiz med kilder

Jeg tror jeg skal prøve DocsTeach, næste gang jeg laver forløb i amerikansk historie.

Det amerikanske rigsarkiv, The National Archives, står bag hjemmesiden, hvor man kan oprette sig som bruger og herefter lave små quizzer eller andre aktiviteter, hvor eleverne kan arbejde på forskellig vis med primærkilder.

Et eksempel er en simpel tidslinje, hvor man skal placere kilder i rigtig kronologisk rækkefølge.

En mere krævende aktivitet er “Weighing the Evidence” , hvor man skal analysere kilder og se om de støtter det ene eller det andet synspunkt på en historisk begivenhed. Det er også en pædagogisk illustration af historikerens metode – man skal være forsigtig med at konkludere på baggrund af et spinkelt kildemateriale.

Det var måske en idé for danmarkshistorien.dk?

Jeg underviser i dansk og historie - pt. nørder jeg mest med klassenotesbogen.

Nyeste indlæg af Lars Henriksen (se alle)

Af Lars Henriksen

Jeg underviser i dansk og historie - pt. nørder jeg mest med klassenotesbogen.

1 reply on “DocsTeach – quiz med kilder”