Capstone: Datafangst i naturvidenskab

Capstone (dataopsamlings- og databehandlings-værktøj):

dataI fysik benytter vi p.t. dataopsamlingsprogrammet DataStudio, men dette program bliver snart udfaset (der bliver ikke lavet opdateringer m.m.)

Jeg har i dette skoleår fået installeret Capstone (erstatningen for Datastudio) på alle PC’erne i fysiksamlingen.

I 2.x Fy har jeg sammen med eleverne afprøvet programmet i forbindelse med forskellige laboratorieøvelser.

Fredag 5/4 brugte JH, OS, SJR og jeg en eftermiddag på at afprøve udstyr.

Konklusionen er at Capstone er en nødvendig erstatning for Datastudie, som virker med langt det meste udstyr som i dag benyttes til Datastudie (dog ser der ud til at være et problem med den analoge-adapter: det er ikke lykkedes mig at få Capstone til at registrere data fra målinger fra forsøgsopstillingen til øvelsen SB’s strålingslov).

En stor udfordring er at Capstone ikke er lige så elevvenlig som Datastudie: det er sjældnere at en censor bliver registeret automatisk af programmet.

Capstone har mange flere faciliteter til databehandling end Datastudio, men dette er desværre også med til at gøre brugerfladen meget mere uoverskuelig.Der er et behov for udarbejdelse af gode brugervejledninger som eleverne kan benytte. JH har lavet en god introducerende vejledning som eleverne og kollegaer kan bruge for at komme i gang med Capstone.

Flemming Rasmussen

Nyeste indlæg af Flemming Rasmussen (se alle)

En tanke om “Capstone: Datafangst i naturvidenskab”