Nearpod – nærmest genialt

Dette er mit første blogindlæg på It i gymnasiet, så bær over med mig hvis jeg ikke følger formen 😉

Dette indlæg kommer til at handle om det fantastiske site nearpod.com, som jeg er flittig bruger af i min religions- og danskundervisning. Det kan bruges i alle fag, og på mange forskellige måder. Jeg kommer ikke til at lave en fuldstændig introduktion til de forskellige funktioner, men jeg vil forsøge at give jer en smagsprøve på hvad det kan og er. Se videolinket nederst, der forklarer jeg nærmere.

Det er nok nemmest at se hvordan, på min erhm, geniale video som jeg linker til nederst. tweet

Det man skal have for at kunne bruge nearpod er en computer eller ipad/tablet pr lærer, og en computer, smartphone/tablet pr elev/gruppe. Man kan altså godt bruge det hvis de “kun” har en smartphone eller en pc, og de behøver IKKE downloade. Klart et plus!

Man kører showet fra hjemmesiden eller appen (jeg gør fra hjemmesiden) så du behøver altså ikke et smartboard eller lignende. Kun wifi.

Hvad er det?

Kort fortalt er nearpod et site/program hvor du kan lave interaktive slideshows. Hvert slideshow du laver kører du som en livesession hvor elever logger ind og således “hopper på” det show som du har lavet. Det er således “tvungen” elevaktivering.  Desuden minder ux’en lidt om et spil, og der kan snildt gå konkurrencefølelse i at svare etc.

Hvordan fungerer det?

Det er gratis, men man skal lave en account som lærer. Det gøres nemt. Derefter skal man ind og create et show. Det er nok nemmest at se hvordan, på min erhm, geniale video som jeg linker til nederst. Et slideshow kan bestå af vidt forskellige aktiviteter, og er altså IKKE kun billeder; det kan bestå af både webbrowsing, quiz, tegning, afstemning og simple arbejdsspørgsmål. Det fede er, at du som lærer kan se hvilken elev der svarer hvad, du kan dele svarene til de andre elever, og du styrer hvornår I går videre. Igen, se videoen. Når man har lavet et slideshow og er klar til at bruge det i en undervisningssituation, så skal man lave det der hedder en live session; man skal altså have sit slideshow ud til eleverne. Det gøres ved tryk på en knap, og så får du en pin som alle elever skal bruge til at hoppe på netop dit liveshow. Du kan således også sidde på læreværelset og styre det – hvis du skulle have lyst til det 😉 De kan logge på fra hjemmesiden nearpod.com eller fra app’en. De skal IKKE signe op.

Ulempen er, at det kan være en smule besværligt at komme i gang med/ forstå lige med det første. Men prøv det prøv det et par gange, hvor du både leger elev og lærer, og prøv det så af i klassen.

her er min video – beklager min kække og lidt forvirrede tilstand 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=BRHtMiEfR94

Skriv hvis I har spørgsmål – så svarer jeg!

Kh Rikke

Profile photo of Rikke Tranberg Madsen

Rikke Tranberg Madsen

UnderviserGreve Gymnasium