Klassenotesbog <3

Jeg har kun brugt OneNotes klassenotesbog i dette skoleår,  men jeg er voldsomt begejstret. Jeg har efterhånden brugt OneNote i cirka fem år, men med klassenotesbogen er OneNote trådt et elefantskridt foran konkurrenterne. Og så er det dejligt, at mange andre kolleger er begyndt at bruge det, for det er fantastisk dejligt at få nye tips og tricks til programmet. Fx har Rasmus indlæg om mærker hjulpet mig med at få bedre oversigt over min notesbog – til stor gavn for eleverne.

Hvorfor er klassenotesbogen genial?

• Let at dele: Notesbogen deles ved oprettelsen med eleverne, og derefter har de fri adgang til notesbogen. Så man slipper for at uploade noter efter hver time (og måske endda konvertere dem). Dog skal man (afhængig af skole og system) tilføje og fjerne elever ved klasseskift mm.
  • Overskuelig: Det er nemt og hurtigt at navigere rundt mellem noter fra forskellige moduler og emner. Især på hold der kører over flere år giver det et effektivt overblik.
  • Let at genbruge: Fordi det er overskueligt er det også nemt at genbruge gamle noter. Jo bedre de gamle noter er, jo nemmere er de at genbruge. Det er en fin  motivation til at få lavet gode noter. Og det sætter eleverne også pris på
  • Individuelle faner: De individuelle faner er en fantastisk funktion i klassenotesbogen.
    • Nemt at distribuere opgaver: Med få klik kan du kopiere et arbejdsark (skrevet på en OneNote-side) ud til alle elever, så de har hver deres kopi og kan arbejde videre med.
    • God til afleveringer (processkrivning): Eleverne kan skrive i deres personlige fane og der have en oversigt over alt deres skriftlige arbejde (hvis altså det hele laves der). På den måde kan eleven hurtigt kigge en aflevering eller to tilbage for at se rettelser, fokuspunkter, …
    • Nemt overblik: Og mens de arbejder, kan du følge med i deres skriverier på din computer. Med et klik skifter du mellem elevernes besvarelse, så du kommer hurtigt rundt til alle.
  • Overblik med mærker: Rasmus har skrevet et indlæg om mærker og jeg har derefter brugt det til at overveje, hvilke mærker, der kan være relevant i matematik. Læs om det her og her.

Så kom i gang – det kommer du ikke til at fortryde. Kun at du ikke gik i gang noget før 😉

PS. Se alle mine indlæg om OneNote lige her.

Profile photo of Sidsel Nonnemann

Sidsel Nonnemann

LektorMidtfyns Gymnasium
Profile photo of Sidsel Nonnemann