IT-hop i idræt – Endomondo

Endomondo

I idrætsfaget har vi arbejdet med brug af smartphones i undervisningen. Vi har bl.a. benyttet Endomondo. Endomondo er et gratis program, der kan downloades som app til smartphone. App’en kan findes i App Store. Programmet findes også i en mere avanceret betalingsudgave. For at kunne benytte Endomondo skal man oprette en konto på www.endomondo.com.

Når man har installeret Endomondo på sin mobiltelefon, kan man “tracke” sine løbeture. Dvs. at man kan se hvor langt man har løbet, hvor hurtigt man har løbet i gennemsnit, den maksimale løbehastighed mm. Desuden vises løberuten i Google Maps.

Efter løb kan man vælge, at dele sine løberuter med sine “venner” på Endomondo eller f.eks. via Facebook eller Twitter. I mange klasser har vi oprettet en gruppe til hver klasse. Læreren skal invitere eleverne via deres mailadresse. Medlemmerne i gruppen har mulighed for, at følge de andre gruppemedlemmers aktiviteter.

Vi har primært brugt Endomondo i forbindelse med konditionstræning. Eleverne har taget godt imod brugen af Endomondo, og det er vores erfaring, at mange elever finder det motiverende at benytte programmet i forbindelse med løb. Desuden har programmet den fordel, at læreren kan følge med i elevens træning. Endomondo kan med fordel benyttes til at skabe en kobling mellem teori og praktisk idrætsundervisning. Desuden ser vi muligheder i at benytte programmet i forbindelse med 3.g’ernes træningsprojekt.

Troels Lydiksen

Nyeste indlæg af Troels Lydiksen (se alle)