Hvordan netværker jeres elever på tværs af klasser?

Share knowledge - Foto af Ewa Rozkosz, CC-licens. http://www.flickr.com/photos/erozkosz/
Share knowledge – Foto af Ewa Rozkosz, CC-licens. http://www.flickr.com/photos/erozkosz/

På min skole er 323 elever i 13 klasser gået i gang med SRP-processen.

Mange elever har omtrent samme emne og bestiller de samme bøger uden at vide det. Så hjemkalder biblioteket bøgerne fra en anden elev, som så beholder dem og får bøder eller afleverer og græder.

Kunne de ikke have glæde af at finde hinanden, så de kunne danne små studiegrupper og dele materiale og ideer? Hvilken it-platform kan hjælpe med det?

Jeg har installeret app’en Forum for pages på skolens facebookside. Men det virker ikke rigtig smart at bruge et kommercielt foretagende, som vi ikke har nogen som helst kontrol over til elevers skolearbejde. Nu har jeg gjort det alligevel i mangel af bedre.

Der burde være it-faciliteter til elevvidendeling i Lectio, fx et almindeligt forum. Mail eller beskedfunktionen i Lectio er ikke særlig velegnet.

Eleverne netværker jo vildt og tovligt – men kun med dem , de kender.

Hvordan giver vi dem mulighed for at finde sammen med nogen, de IKKE kender?

Hvordan netværker elever på din skole?

Profile photo of Lars Henriksen

Jeg underviser i dansk og historie - pt. nørder jeg mest med klassenotesbogen.
Profile photo of Lars Henriksen

Nyeste indlæg af Lars Henriksen (se alle)