Oversigt – Web 2.0

Netværk og videndeling Fora Værktøjskasse Web 2.0 Oversigt – Web 2.0

Dette emne indeholder 0 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  Lars Henriksen 4 år, 7 måneder siden.

• Forfatter
    Indlæg

Keymaster

Web 2.0 er betegnelsen for den trend at det i stigende grad er brugerne, der udgiver indhold på internettet. Det kan være tekst, billeder eller lyd.r

GlosterEDU – eleverne kan oprette sider (“opslagstavler”) med multimedieindhold .

Thinglink – man starter med et billede, som man “klistrer ting på”.

Wallwisher (tak Romana) – er nu padlet

Prezi – et præsentationsværktøj – en mellemting mellem mindmap og powerpoint

Stripgenerator – lad eleverne lave tegneserier.

Blogs. Vi anbefaler WordPress eller Googles Blogger (kræver Google-konto). Eleverne kan skrive tekster, som vises på nettet og som andre kan kommentere på.

Hjemmesider: Lad eleverne oprette og redigere en hjemmeside. Man kan bruge fx Google Sites (kræver Google-konto)

Wikispaces . Opret små portaler med din klasse, som kan bruges til forskellige formål. AS har brugt det i en p-klasse.

Screencast – Vi har prøvet Screencast-o-matic. HFT har skrevet  indlæg om det her på siden.

Podcast – En podcast er en lydfil, som eleverne indtaler. Man kan låne udstyr til det på it-kontoret, men mange elever har tit selv noget, der kan optage lyd. Det er vigtigt med en god mikrofon. Man kan bruge gratisprogrammet Audacity til at redigere og mixe flere lydspor. Se fx podcast i dansk

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

Om brug af it i undervisningen i ungdomsuddannelserne