Filmcentralen og IT-redskaber

Jeg har i det sidste halve års tid været en del af et projekt tilknyttet Filmcentralen, Det Danske Filminstituts streamingstjeneste.  På Filmcentralen finder man et stort udvalg af danske kort-, novelle- og dokumentarfilm, som både lærere og elever kan tilgå via UNI-Login.

Projektets formål har været at styrke brugen af Filmcentralens film og øvrige materialer i de gymnasiale uddannelser. Gruppen af gymnasielærere tilknyttet projektet spændte over hhx, htx, hf og stx samt en lang række fag, f.eks. dansk, engelsk, spansk, samfundsfag, geografi, IØ, mediefag og historie. Fælles for os har været, at vi anvender film i undervisningen, og knyttet omkring denne interesse har vi udviklet undervisningsmateriale til Filmcentralen.

I kraft af min interesse i IT-didaktik har jeg set nærmere på, hvordan man ved hjælp af IT eller web 2.0 kan aktivere eleverne, når man ser film på Filmcentralen. Et af mine produkter er dette screencast, hvor jeg hurtigt beskriver, hvordan Filmcentralens basisredskaber fungerer og dernæst kommer jeg med nogle eksempler på, hvordan man kan remixe eller remediere filmene. Jeg er meget bevidst om, at I i dette forum kender Padlet, iMovie mm, men måske har I endnu ikke brugt det i forbindelse med Filmcentralen. Et par idéer er hermed sendt videre:-)

Sara Brygger

LektorBirkerød Gymnasium
Udover mine fag, hvis muligheder og begrænsninger inspirerer mig i det daglige, så er jeg meget interesseret i didaktik og pædagogik generelt. Mit yndlingsproblem er, hvordan man kan integrere IT i undervisningen på en faglig og didaktisk understøttende og elevaktiverende måde, hvilket har ført til at jeg pt fungerer som IT-pædagogisk konsulent på mit gymnasium. Jeg blogger også på http://birkegym.blogspot.dk som er tilknyttet min skole.

Nyeste indlæg af Sara Brygger (se alle)